Kanelbullar i all ära, men visst är det gott med en helt slät kardemummabulle. Kanske jag har blivit gammal då jag uppskattar det enkla :) Jättegoda med en kopp kaffe, te eller ett glas kall mjölk. Detta recept är från Roy Fares.

Cinnamon buns in all honor, but it's good with a perfectly smooth cardamom bun. Maybe I have become old when I appreciate it simple :) The buns are very good with a cup of coffee, tea or a glass of cold milk. This recipe is from Roy Fares.




Kardemummabullor

Fördeg:
200 g mjölk (2 dl)
260 g vetemjöl (4 dl)
25 g jäst

Vetedeg:
160 g vetemjöl (3 dl)
1 ägg (jag använde inte ägg)
2 g salt (0,5 tsk)
5 g malen kardemumma (1 msk)
100 g smör, rumstempererat
85 g strösocker (1 dl)

Fördeg:
Värm upp mjölken till fingervarmt. Blanda sedan i det med vetemjöl och jäst och kör det i en matberedare på mellanfart tills fördegen gått ihop till en deg, låt vila i ca 15 min.

Vetedeg:
Blanda i resterande ingredienser i fördegen och kör någon minut på låg hastighet sen lite  snabbare i cirka 7 minuter tills degen blivit glansig och känns elastisk.
Dela degen på 14 lika stora bitar, cirka 60 g/st. Runda bullarna med händerna och lägg på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under duk till dubbel storlek i cirka 1.5-2 timmar. Grädda mitt i ugnen på 210 grader i ca 8-10 min, tills bullen fått en fin gyllenbrun färg.


Cardamom Buns

Pre-dough:
200 g milk (2 dl)
260 g wheat flour (4 dl)
25 g yeast

Dough:
160 g wheat flour (3 dl)
1 egg (I did not use egg)
2 g salt (0.5 tsp)
5 g ground cardamom (1 tbsp)
100 g butter, room tempered
85 g of cream sugar (1 dl)

Pre-dough:
Heat milk to finger warm. Add wheat flour and yeast and mix everything with a kitchen machine. Let the dough rest for about 15 minutes.

Dough:
Mix in the remaining ingredients in the pre-dough and knead with the kitchen machine for about 7 minutes until the dough has become glossy and feels elastic.

Divide the dough into 14 equal pieces, approximately 60 g / pcs. Round the buns with your hands and put them on a baking sheet lined with parchment paper. Allow the buns to rise for about 1.5-2 hours. Bake in the middle of the oven at 210 degrees C for about 8-10 minutes until the buns have a nice golden brown color.