Today's soup has a taste of vegetables and curry. To make it a bit creamier I added coconut milk. Warming and good! I wish you a lovely day!
Rostad Blomkålssoppa
0,5 blomkålshuvud, buketter
2 stora morötter, skalade och skivade
2 stora potatisar, skalade och delade
1 röd lök, skalad och delad
grönsaksbuljong, så mycket att det täcker grönsakerna
1 dl kokosmjölk
1 tsk curry
salt
svartpeppar
Lägg blomkålsbuketterna på en plåt och ringla över olja och strö på salt. Rosta dem i 200 C ugn i ca 30 minuter. Koka morot, potatis och lök i buljong tills mjuka. Lägg i blomkålen och mixa soppan slät. Blanda i kokosmjölk, curry salt och svartpeppar.
Roasted Cauliflower Soup
0.5 cauliflower head, florets
2 large carrots, peeled and sliced
2 large potatoes, peeled and divided
1 red onion, peeled and divided
vegetable broth, so much that it covers the vegetables
1 dl coconut milk
1 tsp curry
salt
black pepper
2 Comments
Härlig färg i din soppa. Blomkålssoppa är så gott,men säkert ännu bättre med rostad blomkål.
ReplyDeleteTack Jael!
Delete