En soppa med smak av ingefära och kokos. Purésoppor går att variera så mycket och jag har en hel del recept på soppor här på bloggen. Den här gången ville jag få hetta från ingefära och en mjuk smak från kokos, så det blev en sådan här soppa. 

A soup with taste of ginger and coconut. Puree soup can vary so much and I have a lot of recipes for soups here on the blog. This time I wanted tanginess from ginger and a soft coconut flavor, so I made this soup.



Kokos Ingefärasoppa

1 broccolihuvud
3 morötter, skalade och skivade
1 lök, delad
0,5 buljongtärning
1 tsk färsk ingefära eller mera
kokosmjölk
salt
svartpeppar

Koka grönsakerna med buljongtärning i vatten tills mjuka. Mixa soppan slät och blanda i kokosmjölk och krydda efter smak.  



Coconut Ginger Soup

1 broccoli head
3 carrots, peeled and sliced
1 onion, divided
0,5 bouillon cube
1 tsp fresh ginger or more
coconut milk
salt
black pepper

Boil the vegetables with bouillon cube in water until soft. Mix the soup smooth and stir in coconut milk and season to taste.