Innan jag började tycka om att dricka kaffe har jag gillat kaffesmak i bakverk. Och gör det fortfarande. Jag experimenterade fram ett recept som innehåller choklad och kaffe, en god kombo inte sant?  Och smuldeg är alltid gott, enligt mig.

Before I started drinking coffee, I enjoyed pastries that contained coffee. And I still do. I experimented with a recipe that contains chocolate and coffee, a good combo right? And crumbs are always delicious, it makes every baked goodie extra yummy.


Choklad Kaffesmulkakor
6 st små

2,5 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 tsk vaniljpulver
3/4 tsk bakpulver
125 g smör, kallt

Fyllning
1 ägg
1 dl kvarg
0,5 dl crème fraiche
0,5 dl strösocker
2 msk espressopulver
30 g choklad med smak av kaffe, i bitar

Blanda samman mjöl, socker, vanilj, bakpulver och smör till en smuldeg. Tryck ut hälften av degen i 6 silikonformar.

För fyllningen blanda ägg, kvarg, crème fraiche, socker och espressopulver. Häll fyllningen över smuldegen. Fördela chokladen ovanpå och sedan resten av smuldegen. Grädda i mitten av ugnen i ca 30 min. Låt svalna.



Chocolate Coffee Crumb Cakes
6 small

2.5 dl flour
1 dl sugar
1 tsp vanilla powder
3/4 tsp baking powder
125 g butter, cold

Filling
1 egg
1 dl quark
0.5 dl cream fraiche
0.5 dl sugar
2 tbsp espresso powder
60 g chocolate with taste of coffee, in pieces

Mix flour, sugar, vanilla, baking powder and butter into crumbs. Put half of the crumb mixture into 6 silicon molds.

Filling: Mix egg, quark, crème fraiche, sugar and espresso powder. Pour the filling over the crumbs. Distribute the chocolate on top and then the rest of the crumb mixture. Bake in the oven for about 30 minutes. Let cool.