Lasagne är nog en maträtt som är väldigt omtyckt. Vem gillar liksom inte lasagne? Istället för den vanliga ostsåsen gjorde jag en sås på creme fraîche, vilken fick väl godkänt. I tomatsåsen blandade jag i mycket morot och zucchini, så gott. 

Sommarvärmen kom tillbaka igår och idag skall det bli 24 grader varmt. Roligt, om än för några dagar. 

Lasagna is a dish that is very popular. Who does not like lasagne? Instead of the usual cheese sauce, I made a sauce of creme fraîche, which was really good. In the tomato sauce I mixed in a lot of carrot and zucchini, so good.

Summer came back yesterday and today it's going to be +24 degrees C. It's nice, even if it's only for a couple of days.


Vegetarisk Lasagne
4-5 portioner

1 röd lök, hackad
2 stora morötter, grovt rivna
20 cm zucchini, grovt riven
700 g tomatsås
salt
svartpeppar
oregano

250 g lätt creme fraiche
100 g färskost, vitlök & örter
1,5 dl riven parmesan
salt
svartpeppar

lasagneplattor

Stek lök, morot ochh zucchini i en stekpanna i 5 minuter. Tillsätt tomatsås och kryddor och låt sjuda i 5 minuter.

I en skål blanda creme fraiche, färskost, parmesan och kryddor. 

Lägg lite tomatsås i botten på en ugnsform och lägg på lasagneplattor och sedan creme fraiche blandningen. Gör så här tre varv. Toppa med riven ost. Grädda lasagnen i 200 C i ca 30 minuter.



Vegetarian Lasagne
4-5 servings

1 red onion, chopped
2 large carrots, roughly grated
20 cm zucchini, roughly grated
700 g tomato sauce
salt
black pepper
oregano

250 g light creme fraiche
100 g cream cheese, garlic & herbs
1.5 dl grated parmesan
salt
black pepper

lasagne sheets

Fry onion, carrot and zucchini in a frying pan for 5 minutes. Add tomato sauce and spices and let simmer for 5 minutes.

In a bowl mix the creme fraiche, cream cheese, parmesan and spices.

Put some tomato sauce in the bottom of an oven-proof dish and put on lasagne sheets and then the creme fraiche mixture. Do like this three times. Top with grated cheese. Bake the lasagne at 200 C for about 30 minutes.