Biffar på morot får en häftig färg och smakar mycket gott. Morot som bakas i ugn får en söt smak och så även de här biffarna. Gillar man inte den söta smaken kan man t.ex. riva med potatis för att bryta av det söta en aning. Gott blir det oberoende. 

Patties made with carrots get a cool color and taste very good. Carrot baked in the oven gets a sweet taste. If you do not like the sweet taste you can add grated potatoes to break off the sweet taste of the carrots. 



Morotsbiffar i Ugn

250 g grovt riven morot
1 ägg
3 msk mjölk
1 msk skorpmjöl
1/4 tsk salt
1/8 tsk vitlökspulver
persilja efter smak

Börja med att blanda mjölk och skorpmjöl i en bunke. Riv morötterna och blanda dem med mjölkblandningen. Blanda i ägg och kryddor. Klicka ut fem högar av smeten på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda biffarna i 200 C i ca 25 minuter. 



Oven-Baked Carrot Patties

250 g roughly grated carrot
1 egg
3 tbsp of milk
1 tbsp of breadcrumbs
1/4 tsp salt
1/8 tsp garlic powder
parsley to taste

Start by mixing milk and breadcrumbs in a bowl. Grate the carrots and mix them with the milk mixture. Mix in egg and spices. Create five piles of batter on a baking sheet lined with baking paper. Bake the patties at 200 C for about 25 minutes.