Chokladkex med en fyllning av speculoos kexsmör, visst låter det gott? Och ja, gott är bara förnamnet :) Jag gillar när det är en överraskning inuti kexen och det behöver inte vara speculoossmör, det kan vara t.ex. jordnötssmör, karamell... Mums!

Chocolate cookies with a filling of speculoos cookie butter, it sure sounds good, doesn't it? And yes, good is what they are :) I like when cookies have a surprise inside and it does not have to be a speculoos cookie butter, you can use for example peanut butter, caramel... Ymmylicious!


Chocolate Speculoos Cookies
6 large

50 g butter, soft
1 dl sugar
50 g dark chocolate, melted
1 small egg
1 1/4 dl flour
1 tbsp of cocoa
0.5 tsp baking powder
a pinch of salt
6 pcs speculoos cookie butter blobs 

Start by making six 1 tsp speculoos cookie butter blobs on a parchment paper. Put them in the freezer for 30 minutes. Stir together butter and sugar. Then mix in the melted chocolate and egg. Stir in the remaining ingredients. With an ice cream scoop, make 6 cookies and place one speculoos cookie butter blob in the center of each of them and seal with batter. Put them on a baking sheet lined with baking paper. Flatten them slightly. Bake the cookies at 175 ° C for about 15-18 minutes. Let cool.


Choklad Speculoos Cookies
6 st stora 

50 g smör, mjukt
1 dl socker
50 g mörk choklad, smält
1 litet ägg
1 1/4 dl mjöl
1 msk kakao
0,5 tsk bakpulver
en nypa salt
6 st speculoos kexsmörbollar


Börja med att göra sex stycken 1 tsk speculoos kexsmörbollar och lägg dem på ett bakplåtspapper. Ställ dem i frysen i 30 minuter. Rör ihop smör och socker. Blanda sedan i den smälta chokladen och ägget. Rör ner resterande ingredienser. Med en glasskopa gör 6 st kex och tryck en speculoosboll i mitten på varje kex och förslut med smet. Lägg dem på en plåt klädd med bakplåtspapper. Platta till dem en aning. Grädda kexen i 175 C i ca 15 minuter. Låt svalna.