Pajrecept kan man inte få för många av, eller hur? Den här pajen har en syrlig fyllning bestående av kvarg, citronskal och bär. En fräsch dessert i sommarvärmen. 

You cannot have too many pie recipes, can you? This pie has a tart filling consisting of quark, lemon zest and berries. A fresh dessert in the summer heat.


Mandel Citron Bärpaj

pajskal
50 g smör, rumsvarmt
75 g mandelmassa, rumsvarmt
1 litet ägg
1,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver

fyllning
1 ägg
0,5 dl kokossocker
100 g kvarg
skal av en halv citron
200 g bär (hallon, blåbär, jordgubbar)

Blanda smör och mandelmassa. Tillsätt ägget, mjöl och bakpulver och blanda till en slät deg. Tryck degen i botten och lite upp på kanterna i en bakform. Ställ i kylen medan du gör fyllningen. Blanda ägg, kokossocker, kvarg, citronskal och bär i en bunke. Häll på pajskalet och grädda i 175 C i ca 35 minuter. 



Almond Lemon Berry Pie

pie crust
50 g butter, room temp.
75 g almond paste, room temp.
1 small egg
1.5 dl wheat flour
0.5 tsp baking powder

filling
1 egg
0.5 dl coconut sugar
100 g quark
zest of half a lemon
200 g berries (raspberries, blueberries, strawberries)

Mix butter and almond paste. Add the egg, flour and baking powder and mix into a smooth dough. Press the dough into the bottom and slightly on the edges in a baking mold. Put in the fridge while you make the filling. Mix egg, coconut sugar, quark, lemon zest and berries in a bowl. Pour on the pie crust and bake at 175 C for about 35 minutes.