Saturday, May 27, 2017

Croffle = Croissant + Waffle :)

Har du hört om Croffle?  Det är croissantdeg gjord i våffeljärn. Genialiskt eller vad? Jag har faktiskt gjort dessa croffles redan för flera år sedan, men nu när jag gjorde dem igen kom jag på att jag inte postat dem här. Det här är för goda för att inte dela med sig av. 

Hur gör jag då? Jo, jag använder mig av min croissantdeg som jag kavlar ut och strör lite kokossocker på och sedan rullar ihop degen som om den vore en bulldeg och skär i bitar. Jag lät dem jäsa i ca 1 h och värmde sedan ett våffeljärn och gräddade bitarna tills de fått fin färg. Servera med färska bär, sylt eller glass. 

Have you heard of Croffle?  It's a croissant dough made in a waffle iron. Genius or what? I have actually done these croffles already several years ago, but now that I made them again I realized I had not posted them here. This is too good to not share. 

How do I make them? Yes, I use my croissant dough and roll it into a rectangle and sprinkle some coconut sugar on. Then I roll the dough as if it were a bun dough and cut into pieces. I let them rise for about 1 h and then heat a waffle iron and bake the pieces until they have a nice color. Serve your croffles with fresh berries, jam or ice cream.



4 comments:

  1. Åh, galet gott!
    Ha en fab lördagskväll!

    Kram Jenny

    ReplyDelete
  2. Så gottit & vilka vackra Foton ❤️ ...
    Ha det så gott!

    ReplyDelete