Sunday, April 2, 2017

Apricot Cake

Saftiga kakor som känns våriga då jag använt aprikossylt. Jag valde att göra tre mindre kakor, men det går förstås att göra en större också. Servera kakorna med vispad grädde och aprikossylt. 

Moist cakes that gives you spring feelings because of the apricot jam. I chose to make three small cakes, but it is of course ok to to make one big, too. Serve the cakes with whipped cream and apricot jam.


Aprikoskaka
3 små

100 g smör, mjukt
0,5 dl kokossocker
0,5 dl steviasocker, Good Good Via Health
1 ägg
3/4 dl vetemjöl
0,5 dl potatismjöl
0,5 tsk bakpulver
0,5 dl aprikossylt 

Blanda smör och socker i en bunke. Tillsätt ägget och blanda väl. Blanda sedan i resterande ingredienser. Fördela smeten i 3 silikonformar (á 7cm i diameter) eller i en större form. Grädda i 175 C i ca 25-30 minuter. 



Apricot Cake
3 small

100 g butter, softened
0.5 dl coconut sugar
0.5 dl stevia sugar, Good Good Via Health
1 egg
3/4 dl flour
0.5 dl potato flour
0.5 tsp baking powder
0.5 dl apricot jam

Mix the butter and sugar in a bowl. Add the egg and mix well. Then mix in the remaining ingredients. Spread the batter in 3 silicone molds (á 7cm in diameter), or in a larger baking pan. Bake at 175 C for about 25-30 minutes.


4 comments:

  1. Åh så gott! Aprikos är barndoms-smakminne!

    Kram Jenny

    ReplyDelete
  2. Bryr mig inte så om färska aprikos,men gillar allt med aprikossylt:) Ser goda ut:)

    ReplyDelete