Saturday, March 18, 2017

Moist Carrot Rolls

Semlor med morot i blir både saftiga och får en vacker färg. De här är följande dag som nybakade, så alla behöver inte frysas in genast. Annars är mitt tips att frysa hemgjorda semlor som man sedan tar fram och låter tina vid behov. 

Rolls with carrot are both moist and have a beautiful color. These are the following day as freshly baked, so you don't necessarily have to freeze them immediately. Otherwise my tip is to freeze homemade rolls and thaw when needed to always have fresh bread. 


Morotssemlor
13 st

3 dl vatten
1 påse torrjäst
1 tsk salt
2 msk olja
2 morötter, fint rivna
4 dl vetemjöl
2,5 dl rågmjöl
2 dl havregryn

Värm vattnet till 42 C. Blanda i jäst, salt och olja. Ha sedan i morötter, mjöl och havregryn. Knåda till en slät deg som lossnar från bunkens sidor. Låt jäsa i 40 minuter. Knåda degen lätt och använd mjöl för att forma till semlor. Låt semlorna jäsa i 30 minuter och grädda dem i sedan 200 C ugn ca 12 minuter.


Carrot Rolls
13 pcs

3 dl water
1 packet dry yeast
1 tsp salt
2 tbsp oil
2 carrots, finely grated
4 dl flour
2.5 dl rye flour
2 dl rolled oats

Heat the water to 42 C. Add in the yeast, salt and oil. Then add the carrots, flour and oats. Knead to a smooth dough. Let rise in a warm place for 40 minutes. Knead the dough lightly and use flour to shape into rolls. Let the rolls rise for 30 minutes and then bake them in 200 C oven for about 12 minutes.

8 comments:

  1. Excellent rolls, dear friend! I am lately in a bread inventing & baking mood too! I just made a luxurious rye raisin bread stuffed with roasted hazelnuts! Waw!
    I am so going to make them soon! Yummm!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yes, homemade bread is the best! Thanks!

      Delete
  2. Morötter är ju så gott att ha i bakningen, både saftigt och sött.

    En fin lördag till dej,
    kramar

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, det blir så gott och saftigt. Kram!

      Delete
  3. Vilken fin färg de har. Ha en härlig veckoslut :)

    ReplyDelete