Wednesday, March 15, 2017

Gluten-Free Seed Bread

Ett proteinrikt bröd utan mjöl. Brödet innehåller frön och kan bakas glutenfritt då glutenfria havregryn används. Brödet svänger man snabbt ihop då det inte behöver jäsa. En skiva med smör och ost är så gott!

A protein rich bread without flour. The bread containing seeds and can be baked gluten-free using gluten-free oats. The bread is easy and quick to maker when it does not need to rise. A slice with butter and cheese on is so good!


Fröbröd

2 ägg
50 g kvarg
1 morot, fint riven
30 g havregryn
30 g sesamfrön
30 g solrosfrön
20 g linfrön
20 g pumpafrön
0,5 msk bakpulver

Blanda allt i en bunke. Klä en bakform med bakplåtspapper och häll smeten i den. Grädda brödet i 175 C i ca 20-25 minuter. Låt svalna.


Seed Bread

2 eggs
50 g quark
1 carrot, finely grated
30 g rolled oats
30 g sesame seeds
30 g sunflower seeds
20 g flax seed
20 g pumpkin seeds
0,5 tbsp baking powder

Mix all ingredients in a bowl. Line a baking pan with parchment paper and pour the batter into it. Bake the bread at 175 C for about 20-25 minutes. Let cool.

6 comments: