Äter du sockerfritt och glutenfritt passar de här muffinsen för dig. Även om du inte gör det tycker jag att du kan testa att baka dessa. De är inte så söta, så man kan om man vill öka på mängden sötningsmedel. Jag toppade dessutom mina med lucumasås ( lucumapulver blandat med vatten). Har du bakat sockerfria bakverk och vad tycker du om dem? Jag har många recept på sockerfria bakverk här på bloggen och du hittar dem genom att trycka på etiketten sockerfri på högra sidan. 

Do you eat sugar-free and gluten-free, then these muffins are for you. Even if you don't, I think you could try to bake these. They are not too sweet, so you can if you want increase the amount of sweetener. I topped mine with a lucuma sauce (lucuma powder mixed with water). Have you baked sugar-free cakes and what do you think about them? I have many sugar-free recipes here on the blog and you'll find them by clicking on the label sugar-free on the right side.


Kanelbullemuffins
6 st

2 msk smält kokosolja
1/4 dl osötad mandelmjölk
1 tsk kanel
1 tsk kardemumma
1 krm vaniljpulver
1 msk sukrin
0,5 msk fibersirap
1/4 dl kokosmjöl
1/4 dl mandelmjöl
1 tsk bakpulver
1,5 msk fiberhusk
2 ägg
2 äggvitor

Sätt ugnen på 200 C grader. Blanda den smälta kokosoljan med mandelmjölk, kanel, kardemumma, vanilja och sukrin i en skål. Vispa ägget och äggvitorna fluffigt och tillsätt mandelmjölkblandningen. Blanda sedan i de torra ingredienserna. Ställ åt sidan i 5 minuter. Fördela smeten i 6 små muffinsformar och grädda i ugnen i 10-12 minuter. 


Cinnamon Bun Muffins
6 pcs

2 tbsp melted coconut oil
1/4 dl unsweetened almond milk
1 tsp cinnamon
1 tsp cardamom
a pinch of vanilla powder
1 tbsp sukrin
0.5 tbsp fiber syrup
1/4 dl coconut flour
1/4 dl almond flour
1 tsp baking powder
1.5 tbsp fiber husks
2 eggs
2 egg whites

Preheat the oven to 200 C degrees. Mix the melted coconut oil with almond milk, cinnamon, cardamom, vanilla and sukrin in a bowl. Beat the egg and egg whites fluffy and add the almond milk mixture. Then mix in the dry ingredients. Set aside for 5 minutes. Divide the batter into 6 small muffin cups and bake in the oven for 10-12 minutes.