Ibland när man inte vet vad man skall laga till mat är omelett perfekt. Det är enkelt, gott och snabblagat. Ibland brukar jag blanda riven ost i äggsmeten och ibland, som här, har jag lagt ost på den färdigstekta omeletten. Jag använder gärna en smakrik ost som gruyere eller parmesan. 

Sometimes when you do not know what to make for lunch/dinner omelette is the perfect food. It's easy, tasty and fast cooked. Sometimes I add grated cheese into the egg mixture and sometimes, as here, I put the cheese on the ready fried omelette. I like to use a flavorful cheese such as gruyere or parmesan.



Spenatomelett

2 ägg
2 msk grädde
handfull babyspenat
salt
peppar
riven ost, valbart

Vispa ägg, grädde, spenat, salt och peppar i en skål. Värm smör/kokosolja i en stekpanna och häll i äggsmeten. Stek på låg värme tills undersidan börjar få färg. Vänd på omeletten och stek ytterligare en stund.  



Spinach Omelette

2 eggs
2 tbsp cream
handful of baby spinach
salt
pepper
grated cheese, optional

Whisk the eggs, cream, spinach, salt and pepper in a bowl. Heat the butter / coconut oil in a frying pan and pour in the egg mixture. Fry over low heat until the underside begins to brown. Turn the omelette and cook another minute.