Aubergine, äggplanta, äggört - kärt barn har många namn. Visste du att aubergine är en potatsiväxtart och den vanligaste typen är lila på utsidan och vit på insidan. Jag äter gärna aubergine och helst ugnsrostad. Dagens recept är enkelt, men väldigt gott. 

Aubergine, eggplant, brinjal - a dear child has many names. Did you know that aubergine is related to potato and the most common type is purple on the outside and white on the inside. I like to eat aubergine, preferably oven roasted. Today's recipe is simple, but very good.


Eggplant Towers

aubergine
tomato sauce
oven roasted vegetables
mozzarella and/or feta cheese

Slice the aubergine and put them on a baking sheet lined with parchment paper. Drizzle with oil and season with salt and pepper. Roast in 175 C oven for 15-20 minutes. On half of the aubergine slices put tomato sauce, roasted vegetables and cheese. Top with the remaining aubergine slices and put on sauce, vegetables and cheese. Bake in 175 C until the cheese has melted. Serve with a salad or spinach.


Auberginetorn

aubergine
tomatsås
ugnsrostade grönskaer
mozzarella och eller fetaost

Skiva aubergine och lägg skivorna på en plåt med bakplåtspapper. Ringla på olja och krydda med salt och peppar. Rosta i 175 grader ca 15-20 minuter. Lägg tomatsås på hälften av aubergineskivorna och toppa med ugnsrostade grönsaker och ost. Lägg på resten av aubergineskivorna och toppa med sås, grönsaker och ost. Grädda dem i 175 graders ugn tills osten har smält. Servera med spenat/sallad.