I like to bake with protein powder and think that it often turns out good. These cakes are a bit sticky and have a taste of yummy chocolate. They are gluten-free.
Chokladprotein-Kladdkaka
50 g kokosolja utan smak
3/4 dl kokossocker
1/4 tsk vaniljpulver
1 tsk kanel
en nypa salt
1 dl mandelmjöl
0,5 dl choklad proteinpulver (vassle)
1 ägg
Värm ugnen till 200 C grader. Blanda alla ingredienser i en skål och häll smeten i små silikonformar. Grädda i ca 12 min. Låt svalna. Servera med t.ex. bär.
Chocolate Protein Mud Cake
50 g coconut oil
3/4 dl coconut sugar
1/4 tsp vanilla powder
1 tsp cinnamon
a pinch of salt
1 dl almond flour
0.5 dl chocolate protein powder (whey)
1 egg
Preheat the oven to 200 C degrees. Mix all the ingredients in a bowl and pour the batter into small silicon molds. Bake for about 12 minutes. Let cool. Serve with eg. berries.
4 Comments
Så fina de blev med blåbären på.
ReplyDeleteJa, de behövde något för att piffas upp :)
DeleteMmmm, choklad är aldrig fel!
ReplyDeleteKramar
Ja, det stämmer :) Kram!
Delete