This gratin is so good, in fact I think it is tastier than potato gratin. I used a flavored cream cheese and I think it was one of the reasons that the gratin turned out be so good. This immediately became a favorite, and I will make it again soon. I served the gratin with zucchini patties, which recipe I will post tomorrow.
Vitkålsgratäng
300 g vitkål
1 röd lök, hackad
1 vitlöksklyfta, hackad fint
1,5 dl grädde
150 g färskost med smak av örter och vitlök
0,5 tsk salt
peppar
1 dl ost, riven
Skiva vitkålen och stek den tillsammans med lök och vitlök i kokosolja några minuter.
Blanda sedan i grädde, färskost, salt och peppar. Rör runt tills färskosten smält. Häll blandningen i en ugnsfast form och strö på riven ost. Grädda i 175 C ca 30 minuter.
Cabbage Gratin
300 g white cabbage
1 red onion, chopped
1 clove garlic, chopped finely
1.5 dl cream
150 g cream cheese flavored with herbs and garlic
0.5 tsp salt
pepper
1 dl cheese, grated
Slice the cabbage and fry it with onion and garlic in coconut oil a few minutes.
Then mix in the cream, cream cheese, salt and pepper. Stir until cream cheese is melted. Pour the mixture into an ovenproof dish and sprinkle with grated cheese. Bake at 175 C for about 30 minutes.
8 Comments
Den ser både god och krämig ut!
ReplyDeleteTack Erika, den var så krämig!
DeleteVilken bra idé med vitkålsgratäng i stället för potatisgratäng - i synnerhet för LCHF-are som undviker potatis. Själv tillhör jag inte den skaran. Idag blev det alldeles nyupptagen färskpotatis från egna landet, kokad med massor av dill. Himmelskt gott! Kram!
ReplyDeleteJa, färskpotatis med dill är gott och från eget land gör det ännu godare. Kram
DeleteDet här måste jag nog göra när det blir litet kyligare(vi hade idag 36 grader och 95% fuktighet)
ReplyDeleteVärmen och fuktigheten påminner om Singapore. Hett, hett :)
DeleteSpännande! Jag är ju löjligt förtjust i vitkål så det här ska jag prova.
ReplyDeleteRoligt om du vill testa och hoppas den faller dig i smaken.
Delete