Inte kanske den vanligaste glassen, men nyttigare och proteinrikare än vanlig glass. Och man smakar väldigt lite av kikärterna, så låt dem inte skrämma dig. Receptet kommer från Fanny.

Not perhaps the most common ice cream, but healthier and more protein-rich than regular ice cream. And it tastes very little of chickpeas, so do not let them intimidate you. The recipe is from Fanny.



Chickpea Chocolate Protein Ice Cream

150 g chickpeas, rinsed, drained and skin removed
60 g whey protein powder, chocolate 
3 tbsp cacao powder
2 tbsp coconut sugar
2 tbsp agave
1/4 tsp vanilla
1.5 dl milk of choice

Mix all the ingredients with a hand blender. Pour into a freezer safe bowl and freeze the ice cream until set. It will take a few hours. Remove from the freezer 10 minutes before serving.


Kikärts-Chokladproteinglass

150 g kikärtor, sköljda, avrunna och skalet avlägsnat
60 g vassleproteinpulver, choklad
3 msk kakaopulver
2 msk kokossocker
2 msk agave
1/4 tsk vanilj
1,5 dl mjölk 

Blanda alla ingredienser med en stavmixer. Häll i en fryssäker skål och frys glassen tills den stelnat. Det kommer ta några timmar. Ta fram 10 minuter innan servering.