I was craving gingerbread and I had still gingerbread spice in the cupboard, so I made cookies with cranberries and gingerbread flavor. I can tell you that these flavors taste really good also in February :)
Tranbärskex med pepparkakssmak
120 g smör, mjukt
1,5 dl kokossocker
2,5 dl havregryn
2 dl vetemjöl
0,5
dl torkade tranbär
1 msk pepparkakskrydda
1 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
Sätt ugnen på 175 C grader. Blanda
smör och kokossocker väl i en skål. Tillsätt havregryn, mjöl, tranbär, pepparkakskrydda,
bakpulver och salt, blanda. Forma smeten till bollar och platta till dem. Lägg
dem på en plåt med baplåtspapper. Grädda i ca 12 minuter eller tills de börjar
få färg.
Cranberry Cookies with gingerbread
flavor
120 g butter, soft
1,5 dl coconut sugar
2,5 dl rolled oats
2 dl flour
0,5 dl dreid cranberries
1 tbsp gingerbread spice
1 tsp baking powder
1/4 tsp salt
Preheat the oven to 175 C degrees.
Mix butter and coconut sugar until well combined. Stir in rolled oats, flour,
cranberries, gingerbread spice, baking powder and salt. Form the batter into
balls and flatten them. Put the cookies on a baking sheet lined with parchment paper.
Bake for about 12 minutes or until the cookies are golden brown.
6 Comments
Måste testa att baka nån gång! De låter goda! Jag har galet mycket cravings efter tranbär:-) Hoppas du njuta av kakor och en trevlig dag, Kramar!
ReplyDeleteTranbär är mycket goda. Önskar dig Mette en fin dag också, kram!
DeleteSå goda de ser ut.Jag är helt förtjust i kokossocker:)
ReplyDeleteJa, kokossocker ger en god smak.
Deleteyummie :) kram Sofia
ReplyDeleteTack så mycket :) Kram!
Delete