Jag gillar curry maträtter mycket och man kan själv välja hur "hot" man vill ha sin mat genom mängden av röd currypasta. Jag gillar en aning heta maträtter, men det får inte ta över, jag vill inte att hela munnen brinner :) Så börja med en liten mängd currypasta om du är osäker på hur starkt du vill ha det. I den här maträtten kan du använda vilka grönsaker som helst, ta helt enkelt det du har hemma. 

I like curry dishes and you can choose how "hot" you want the food to be by the amount of red curry paste. I like a little hot dishes, but it should not take over, I do not want the whole mouth to be on fire :) So start with a small amount of curry paste if you are unsure how strong you want it. This is a dish where you can use any vegetables, simply use those you already have at home.



Vegetable Curry

1 tbsp coconut oil
0.5-1 tsp curry powder
1-2 tsp red curry paste
1 red onion, chopped
1 garlic clove, chopped
1 zucchini, chopped
1 bell pepper, chopped
3 tomatoes, chopped
2 dl coconut milk
salt

Heat oil in a saucepan and add curry powder, curry paste, onion and garlic. Fry for 2 minutes. Add the rest of the ingredients and let simmer for 15 minutes. Season with salt. Serve with rice and/or naan.


Grönsakscurry

1 msk kokosolja
0,5-1 tsk currypulver
1-2 tsk röd currypasta
1 rödlök, hackad
1 vitlöksklyfta, hackad
1 zucchini, hackad
1 paprika, hackad
3 tomater, hackade
2 dl kokosmjölk
salt

Hetta upp oljan i en kastrull och tillsätt curry, currypasta, lök och vitlök. Stek i 2 minuter. Tillsätt resten av ingredienserna och låt sjuda i 15 minuter. Krydda med salt. Servera med ris och/eller naan.