Hoppas ni alla har haft en fin julafton med god mat och gott sällskap. Julmat är verkligen gott och något jag alltid ser fram emot när julen närmar sig. Jag äter gärna julmat tre dagar i rad, sedan vill man ha något annat. I år gjorde jag glögg på äpple-svartvinbärssaft som serverades till pepparkakor och pepparkaksbullor. Man kan bra blanda i vin om man inte vill ha den alkoholfri. 

I hope you all had a nice Christmas Eve with good food and good company. Christmas food is really good and something I always look forward to as Christmas approaches. I like to eat Christmas food for about three consecutive days, after that I usually want to have something else. This year I made mulled wine on apple-black currant juice and served it with gingerbread cookies and gingerbread buns. If you want you can add some wine.


Glögg, alkoholfri

6 dl äpple-svartvinbärssaft, sockerfri
20 kryddnejlikor
2 kanelstänger
skal från 1 apelsin
1 tsk kardemumma

Lägg alla ingredienser i en kastrull. Värm upp och stäng sedan av värmen och låt stå i 30-60 minuter. När det är dags att servera, värm upp glöggen och häll i koppar med russin och mandel.



Mulled Wine, alcohol free

6 dl apple-black currant juice, sugar-free
20 cloves
2 cinnamon sticks
peel from 1 orange
1 tsp cardamom pods

Put all ingredients in a pan. Heat until warm and then turn off the heat and let sit for 30-60 minutes. When it's time to serve heat up the mulled wine and pour in cups and add raisins and almonds.