Ni minns säkert mitt recept på citronrutor. Många av er har bakat citronrutorna och det är jag väldigt tacksam över. Jag har bakat dem med oreokex och nu har jag testat att ha lime i istället för citron. Funkar också mycket bra. Dessa är mäktigt goda och smälter i munnen.

You probably remember my recipe for lemon squares. Many of you have baked them and I am very grateful of that. I have baked them with oreo cookies and now I made them with lime in place of lemon. Works also very good. These are really tasty and melts in your mouth.


Söta Limerutor

120 g smör, mjukt
1,5 dl farinsocker
2,5 dl havregryn
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/4 tsk salt

1 burk sötad kondenserad mjölk
0,5 dl limejuice
2 tsk limeskal

Sätt ugnen på 175 C grader. Blanda smör och farinsocker väl i en skål. Tillsätt havregryn, mjöl, bakpulver och salt, blanda. Klä en 20 x 20 cm form med baplåtspapper och klappa ut lite mer än hälften av smuldegen över formens botten.

Blanda kondenserad mjölk, limesaft och limeskal. Häll fyllningen på botten. Strö resten av smuldegen överst. Grädda i 20-25 minuter. Låt svalna och skär i rutor. Förvaras i kylen. Citronrutorna smakar bäst när de är kalla. Ta ut citronrutorna ur kylen ca 10 minuter innan servering.



Sweet Lime Squares

120 g butter, soft
1,5 dl brown sugar
2,5 dl rolled oats
2 dl flour
1 tsp baking powder
1/4 tsp salt

1 can sweetened condensed milk
0,5 dl lime juice
2 tsp lime zest

Preheat the oven to 175 C degrees. Mix butter and brown sugar until well combined. Stir in flour, rolled oats, baking powder, and salt. Press little more thean half of the crumb mixture into the bottom of a lined  20 x 20 cm baking pan.

Mix together condensed milk, lime juice, and lime zest. Spread onto the crust. Sprinkle the other half of the crumb mixture on top and bake for 20-25 minutes, or until golden brown. Allow to cool and cut into squares. Store in the fridge. These are good eaten cold. Take from the fridge 10 minutes before serving.