På instagram inspireras man av härliga recept och när @talinegabriel hade en utmaning att baka hennes kaka, var jag inte sen att göra det. Jag tycker om utmaningar och att testa nya recept. Den blev mycket god!

On instagram you get inspired with great recipes and when @talinegabriel had a challenge to bake her cake, I was eager to try it. I like challenges and trying out new recipes. The cake was very good!


Banana Peanut Butter Cakes
(@talinegabriel)

base
2,5 dl walnuts
2,5 dl coconut
0,5 dl cacao
pinch of salt
8 dates
0,5 dl date syrup

filling
4 bananas, ripe
5 dl peanut butter, natural
3 tbsp coconut oil
1 tsp vanilla

For the base, add dry ingredients to a food processor and blend until nuts have broken down into small pieces. Add dates and syrup and blend. The mixture should stick together. Press mixture into silicon molds of your choice and refrigerate.
For the filling, mix ingredients in the food processor until smooth and creamy. Pour over the base and freeze until set. Before serving spread an extra layer of peanut butter on top. Take from the freezer 30-60 minutes before serving (depending of the size of your cakes)


Banan Jordnötssmörkakor
(@talinegabriel)

botten
2,5 dl valnötter
2,5 dl kokos
0,5 dl kakao
nypa salt
8 dadlar
0,5 dl dadelsirap

fyllning
4 bananer, mogna
5 dl jordnötssmör, naturell
3 msk kokosolja
1 tsk vanilj

För botten, lägg de torra ingredienserna i en matberedare och mixa tills nötterna har delats upp i små bitar. Lägg till dadlar och sirap, blanda. Blandningen bör hålla ihop. Tryck blandningen i silikonformar och ställ i kylen.
För fyllningen, blanda ingredienserna i en matberedare tills slät och krämig. Häll över botten och frys tills de stelnat. Innan servering bred ett extra lager av jordnötssmör ovanpå. Ta ur frysen 30-60 minuter före servering (beroende på storleken på dina kakor)