Raw cheesecake with flavors of raspberries and a crunchy nut crumb. Yum, these were so delicious. They are filled with good ingredients and sweetened with dates and date syrup. If you haven't tried raw goodies, then I think you should try this. You will not be disappointed.
Raw Raspberry Cheesecakes with
Crumbs
makes 4
crust
2 dl almonds
2 tbsp cacao
3 Medjool dates, pitted
pinch of salt
water
filling
4 dl cashews, soaked and drained
1 dl water
1 dl coconut oil
4 tbsp date syrup
1 tsp vanilla
2 dl raspberries, fresh or if
frozen, thawed
crumb topping
8 tbsp mixed nuts
4 Medjool dates, pitted
pinch of salt
vanilla, optional
For the crust, mix the almonds and
cacao in a food processor until crumbly. Add the dates, salt and process again.
Add water to get a sticky mixture. Divide into four pieces and press down in
the bottom of four silicon molds (7 cm in diameter). Put in the fridge.
For the filling blend everything
in a blender until smooth. Pour the filling onto the crusts and put in the
freezer for several hours or overnight.
For the crumb, mix the nuts and
dates quickly in a food processor. Add salt and vanilla, if using. Top the
cakes with the crumbs. Take the cakes to room temperature 30-60 minutes before
serving.
Raw Hallon Cheesecakes med Smul
4 st
botten
2 dl mandel
2 msk kakao
3 Medjool dadlar, urkärnade
nypa salt
vatten
fyllning
4 dl cashewnötter, blötlagda och
avrunna
1 dl vatten
1 dl kokosolja
4 msk dadelsirap
1 tsk vanilj
2 dl hallon, färska eller om de är
frysta, tinade
smul
8 msk blandade nötter
4 Medjool dadlar, urkärnade
nypa salt
vanilj, valbart
För botten, blanda mandel och
kakao i en matberedare tills smuligt. Lägg till dadlar, salt och mixa igen.
Tillsätt vatten för att få en klibbig blandning. Dela i fyra bitar och tryck
ner i botten på fyra silikonformar (7 cm i diameter). Ställ i kylen.
För fyllningen blanda allt i en
mixer tills slät. Häll fyllningen på pajbotten och ställ i frysen för flera
timmar eller övernatten.
För smulblandningen, mixa nötter
och dadlar snabbt i en matberedare. Tillsätt salt och vanilj, om du använder.
Toppa kakorna med smulet. Ta kakorna i rumstemperatur 30-60 minuter före
servering.
11 Comments
Ser gudomligt ut! Jag har också gjort raw cheesecake :)
ReplyDeleteTack snälla!
DeleteOh, din matkreativitet alltså! SÅ kul att se alla nya recept och att de har sådan variation :) Heja!
ReplyDelete/Evelina - Evelinas Ekologiska
Tack Evelina för dina fina ord, jag blir så glad. Kram!
DeleteOjojoj säger jag bara! Mycket gott ser det ut och jag tycker det är jättefina bilder du tagit också kram!
ReplyDeleteVi har mer och mer börjat intressera oss för detta med rawfood, smakerna bibehålls ju faktiskt på ett fint sätt. Ska testa en mangopannacotta till helgen och det ser vi fram mot.
ReplyDeleteKramar
Ja, raw food är riktigt gott och jag är väldigt förtjust i dessa raw cakes. Mangopannacotta låter gott. Kram!
DeleteWow, vilken läckerhet! Den ser otroligt god ut och även inte helt onyttig:)
ReplyDeleteTack, vännen! Öland är fantastiskt så här års. Många kramar till dig
Ja, denna är verkligen god och innehåller bra saker :) Kram!
DeleteWaw!! Before, I made similar recipes from raw websites on youtube so I know that this certainly will work! I will make them soon! Yum yum Yummm! xxx
ReplyDeleteThanks! You are always so kind and supportive, hugs!!
Delete