Regular buns are great, but I like to try recipes that are new for me. I found the recipe for these buns at Sanna and I thought they were very good. On her page you will also find recipe for sugar-free almond paste and quark "cream", in case you want to make them to Shrove Tuesday.
Nyttiga Kardemumma Bullor
250 g kvarg
1 dl havremjöl
0,5 dl rismjöl eller bovetemjöl
0,5 dl mandelmjöl
1 tsk kardemumma
1 tsk bakpulver
2 msk stevia strö / 4 g stevia pulver
Sätt på ugnen på 175 C. Blanda ihop alla ingredienser i en
bunke med en sked. Forma med fuktiga händer 6 små bollar och lägg dem på
bakplåtspapper på en plåt. Grädda i ugnen i 20-25 minuter. Ta ut och låt
svalna.
Healthy Cardamom Buns
250 g quark
1 dl oat flour
0,5 dl rice flour or buckwheat flour
0,5 dl almond flour
1 tsp cardamom
1 tsp baking powder
2 tbsp stevia sugar / 4 g stevia powder
Turn on the oven to 175 C. Mix together all ingredients in a bowl with a spoon. Shape with wet hands 6 small balls and place them on a parchment paper lined baking sheet. Bake in the oven for 20-25 minutes. Remove and let cool.
Turn on the oven to 175 C. Mix together all ingredients in a bowl with a spoon. Shape with wet hands 6 small balls and place them on a parchment paper lined baking sheet. Bake in the oven for 20-25 minutes. Remove and let cool.
15 Comments
Såg spännande ut kram Diana
ReplyDeleteTack Diana! Kram
DeleteThese sound and look really good, not always the case with gluten-free baking. :-)
ReplyDeleteThanks! That's true :)
DeleteDe här semlorna låter jättegott! Smarrigt!
ReplyDeleteHa en toppen dag!
Kramar!
//Lana
De är mycket lyckade och goda. Kram!
DeleteJag har också gjort hälsosamma semlor, perfekt inför fettisdagen!
ReplyDeleteKul! Ja, verkligen :)
DeleteDet här läter både hälsosamt och gott:)
ReplyDeleteJa, visst är det det :)
DeleteKardemumma är så gott och jag äter det gärna i bullar. Semlor är inte nånting jag äter ofta. Kanske en eller högst två när det är säsong. Dessa ser ut att vara ett bra alternativ. Kram,
ReplyDeleteJa, det passar bra i bullar. Det här är en nyttigare variant på semla :) Kram!
DeleteVad roligt att du testade dem!! Ser underbart gott ut! :)
ReplyDeleteHa en fin dag!
Tack för ett bra recept :) Ha en fin dag du också.
DeleteSer underbart gott ut!
ReplyDelete