A little healthier version of cake and the frosting is made of quark. The cake is moist of the vegetables and cardamom and cinnamon adds a good flavor.
Morots-Zucchinikaka
4 ägg
1 dl farinsocker
1 dl smör, smält
0,5 dl vaniljkvarg
200 g morot, riven
300 g zucchini, riven
2 dl vetemjöl
1 3/4 dl mandelmjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk kanel
1 tsk kardemumma
2 tsk citronskal
glasyr:
200 g vaniljkvarg
10 droppar NuNaturals stevia citron
Vispa ägg och socker fluffigt. Tillsätt det smälta smöret,
kvarg, morot och zucchini. Blanda sedan i mjöl, mandelmjöl, bakpulver, kanel,
kardemumma och citronskal. Häll smeten i en smord form och grädda i 175 grader
ca 30 minuter beroende på storleken på formen du använder. Låt svalna i formen.
Blanda kvarg och citron och bred på den svalnade kakan.
Carrot Zucchini Cake
4 eggs
1 dl brown sugar
1 dl butter, melted
0,5 dl vanilla quark
200 g carrot, grated
300 g zucchini, grated
2 dl flour
1 3/4 dl almond flour
2 tsp baking powder
2 tsp cinnamon
1 tsp cardamom
2 tsp lemon zest
glaze:
200 g vanilla quark
10 drops NuNaturals stevia lemon
Whisk eggs and sugar until fluffy. Add the melted butter,
quark, carrot and zucchini. Then mix in the flour, almond meal, baking powder,
cinnamon, cardamom and lemon zest. Pour batter into a greased dish and bake at
175 degrees for about 30 minutes, depending on the size of the pan you use. Let
cool in pan.
Mix quark and lemon and spread on the cooled cake.
16 Comments
Gott med både morot och zucchini. Vackert utseende också! :)
ReplyDeleteVilken underbar vacker tårta, wow! Zucchini i tårtor och mjuka kakor är så saftigt och gott :)
ReplyDeleteTack snälla du! Ja. det blir saftigt av grönsakerna.
DeleteDet här ska jag ge till min bonusmamma som lever ett nyttigare liv nu.. Så får hon äran att baka så jag får smaka;)
ReplyDeleteKram
Ja, men det låter ju toppen :) Kram
DeleteSom vanligt så låter det riktigt gott! :-)
ReplyDeleteSå gott och vilken bra idé att använda kvarg! Jag gillar inte frosting med en massa philadelphiaost och florsocker - jag orkar aldrig äta upp. Perfekt recept för mig! Kram!
ReplyDeleteJa, kvarg blir inte mäktigt, känns mera fräscht och lätt :) Kram
DeleteHäftigt att baka med zucchini! Jag älskar vanlig morotskaka så den här måste också bli en favorit:) Helgkram
ReplyDeleteTack så mycket Helena :) Kram
DeleteDet är så gott med morotskaka och vad saftigt det blir med zucchinin. Jag bakade en kaka med zucchini för många år sen, det blev så gott. Kram
ReplyDeleteJa, det blir väldigt saftigt :) Kram
DeleteHejsan! Vilken härlig bild, även din sida är härlig, man blir riktigt sugen på kakan:). Håller för tillfälle på att utesluta vetemjöl när jag bakar, så jag undrar om man kan ta mandelmjöl el annat istället för vetemjöl? O samma mängd då el? Mvh Gittan
ReplyDeleteHej Gittan! Tack för din fina kommentar. Ja, du kan bra öka mängden mandelmjöl, men det är bra att veta att mandelmjöl suger åt sig mera vätska jämfört med vetemjöl. Men det här är en så saftig kaka att den klarar nog av det :) Och du kan testa att använda andra mjölsorter också. Ha en fin fortsättning på söndagen.
DeleteDen här sortens kakor gillar jag. Brukar bli så saftigt med grönsaker i.
ReplyDeleteJa, de blir verkligen saftiga :)
Delete