Efter att jag gjorde den här lasagnen, fick jag mersmak av raw food. Och vet ni vad, den här morotskakan är så god att ni bara måste testa den. Man behöver inte använda steviadroppar, man kan istället ta honung, smaka dig fram. Jag använde mandel och cashewnötter, men här kan du testa att använda de nötter du har hemma. Alltså jag är ännu helt förvånad över hur gott det blir och att det faktiskt smakar som bakad morotskaka :)

After I made ​​this lasagna, I got a taste of raw food. And you know what, this carrot cake is so good that you just have to make it. You do not have to use stevia drops, you can instead use honey. I used almonds and cashews, but here you can try using nuts that you have at home. I'm still quite surprised at how good it was and that it actually tastes like baked carrot cake :)


Raw Carrot Cake

cake
1,5 dl roughly chopped carrots
2,5 dl almonds and cashews
1 dl raisins
4 tbsp desiccated coconut
0,5 tbsp sunflower seeds
10 drops stevia vanilla
0,5-1 tsp cinnamon
1-2 tsp water

frosting
1,5 dl cashews
1 tbsp lemon juice
7 drops stevia vanilla
water, until desired consistency is reached

Place carrots in a food processor and process them very briefly, until small pieces remain. Add all the remaining cake ingredients into the food processor. Process briefly and slowly. The texture should be crumbly, you want to be able to see small chunks of carrots, cashews. Press cake down into a cake pan.

Blend all the ingredients for the frosting in a blender. Add water until smooth.
Refrigerate the cake for at least two hours. The cake and the frosting will both harden up a bit in the fridge.


Raw Morotskaka

kaka
1,5 dl grovhackade morötter
2,5 dl mandel och cashewnötter
1 dl russin
4 msk kokosflingor
0,5 msk solrosfrön
10 droppar stevia vanilj
0,5-1 tsk kanel
1-2 tsk vatten

glasyr
1,5 dl cashewnötter
1 msk citronsaft
7 droppar stevia vanilj
vatten, tills önskad konsistens uppnåtts

Lägg morötter i en matberedare och mixa dem mycket kort, tills små bitar kvarstår, det skall inte bli mos. Lägg alla återstående kakingredienser i matberedaren. Mixa kort och långsamt. Texturen bör vara smulig och man skall kunna se små bitar av morötter, cashewnötter. Tryck kakan ner i en kakform.

Blanda alla ingredienserna till glasyren i en mixer. Tillsätt vatten tills slät.
Kyl kakan i minst två timmar. Kakan och glasyren kommer att hårdna en aning i kylskåpet.