Det går att baka mycket gott med rabarber och i kex tillsammans med kokos och kardemumma blir det riktigt lyckat. Vad bakar du helst med rabarber? Nu finns även hovkonditorn på Facebook, välkomna!

You can bake many delicious things with rhubarb and cookies along with coconut and cardamom becomes really successful. What do you prefer to bake with rhubarb? Hovkonditorn is now also on Facebook, welcome!


Rhubarb-Coconut Cookies

120 g butter, softened
1,5 dl sugar
1 eggs
3,5 dl flour
0,5 tsp baking soda
1/4 tsp salt
0,5 tsp cardamom
1 dl flaked coconut
1,5 dl fresh rhubarb, diced

In a bowl, cream together the butter and sugar until light and fluffy. Beat in the egg. Gradually add the dry ingredients to the butter-sugar mixture and mix until well combined. Fold in the coconut and rhubarb. Scoop cookie dough using a cookie scoop onto parchment paper lined baking sheets, leave some space between the cookies. Bake at 175° for 12 - 14 minutes.


Rabarber-Kokos Cookies

120 g smör, mjukt
1,5 dl socker
1 ägg
3,5 dl mjöl
0,5 tsk bikarbonat
1/4 tsk salt
0,5 tsk kardemumma
1 dl kokosflingor
1,5 dl färsk rabarber, tärnad

I en skål, vispa ihop smör och socker tills ljust och fluffigt. Vispa i ägget. Tillsätt de torra ingredienserna till smöre-sockerblandningen och blanda. Blanda i kokos och rabarber. Med en matsked eller glasskopa lägg högar av smeten på en bakplåtspappersklädd plåt, lämna lite utrymme mellan kakorna. Grädda i 175 ° i 12 - 14 minuter.