De här pastejerna passar bra att bjuda på till Valborgsmässoafton och annars är de ypperliga att serveras på bufféer, att ta med på picknick, utfärder. Som fyllning använde jag spenat, ricotta och kokt ägg. Mycket fräscha och goda.

These pasties are a delicious treat to serve on Walpurgis Night, and otherwise they are excellent to be served at buffets, to take along on picnics, excursions. For filling, I used spinach, ricotta and boiled eggs. Very fresh and good.


Spenat-Ricotta-Ägg i smördeg

1 tsk olivolja
1 rödlök, finhackad
1 vitlöksklyfta, hackad
500 g spenat, frysta
150 g ricottaost
en nypa muskot
salt
svartpeppar

kokt ägg, hackade
smördegsark

Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs lök och vitlök tills den är mjuk. Tillsätt spenaten. Fortsätt att koka på låg värme ca 5 minuter. Tillsätt ricottaost och blanda. Krydda med salt, peppar och muskot.
Fyll smördegsark med fyllningen och lägg på hackat ägg. Kläm ihop degkanterna med en gaffel. Grädda i 200 grader ca 20 minuter.



Spinach Ricotta Egg filled Puff Pastry

1 tsp olive oil
1 red onion, finely chopped
1 garlic clove, minced
500 g spinach, frozen
150 g ricotta cheese
a pinch of nutmeg
salt
black pepper

boiled eggs, chopped
puff pastry sheets


Heat the oil in a pan and fry the onion and garlic until soft. Add the spinach.
Continue to cook on low heat approximately 5 minutes. Add the ricotta cheese and mix. Season with salt, pepper and nutmeg.
Fill puff pastry sheets with the filling and chopped egg. Close the sheets by pressing the corners together with a fork. Bake in 200 degree oven for 20 minutes.