Vi hade kokta röda linser över, så jag bestämde mig för att göra biffar av dem. Jag blandade i bl.a. riven zucchini, morot och spenat. Blev riktigt goda. Enkelt, nyttigt och gott!

We had leftover cooked red lentils, so I decided to make patties. I mixed the lentils with grated zucchini, carrot and spinach. These are really good. Simple, healthy and tasty!


Lins-grönsaksbiffar

röda linser, kokta
morot, riven
zucchini, riven
spenat
lök, riven
vitlök, riven
oregano
salt
peppar
linfrön
ströbröd

Blanda samman samtliga ingredienser. Smaka av. Forma till biffar och lägg på en smord bakplåtspappersklädd plåt. Grädda i 200 graders ugn ca 20 minuter. Vänd på biffarna efter 10 minuter.


Lentil and Vegetable Patties

red lentils, cooked
carrot, grated
zucchini, grated
spinach
onion, grated
garlic, grated
oregano
salt
pepper
flaxseed
breadcrumbs

Mix together all the ingredients. Season to taste. Shape into patties and place on a greased baking paper lined plate. Bake in 200 degree oven about 20 minutes. Flip the patties after 10 minutes.