Jag gillar både syrligt och sött i ett och samma bakverk. Syrliga tranbär och söta kanelchips ger fin balans till dessa muffins. Saftiga och fluffiga!

I like both tart and sweet in baked goods. Tart cranberries and sweet cinnamon chips gives a nice balance to these muffins. Moist and fluffy!



Cranberry-Orange-Cinnamon Muffins

100 g butter, soft
2 dl sugar
2 eggs
1 tsp vanilla sugar
zest of one orange
1 tsp cinnamon
1,5 dl sour cream
3 dl flour
1 tsp baking powder
¼ tsp baking soda
pinch of salt
cranberries, frozen or fresh
cinnamon chips

Stir together butter and sugar. Add the eggs and stir well. Mix in the vanilla, orange zest and sour cream. Finally, stir in the flour, baking powder, baking soda, cinnamon, salt and cinnamon chips. Fill a muffin cups with batter and and bake at 180 degrees about 15-20 minutes. 


Tranbär-Apelsin-Kanelmuffins

100 g smör, mjukt
2 dl socker
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
skal av en apelsin
1 tsk kanel
1,5 dl gräddfil
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
¼ tsk bikarbonat
nypa salt
tranbär, frysta eller färska
kanelchips

Rör ihop smör och socker. Tillsätt äggen och rör om ordentligt. Blanda i vaniljsocker, apelsinskal och gräddfil. Tillsätt sedan mjöl, bakpulver, bikarbonat, kanel, salt, tranbär och kanelchips. Fyll muffinsformar med smeten och grädda i 180 grader ca 15-20 minuter.