En curry helt i min smak. Min första tanke när jag åt den var att jag borde ha gjort dubbel sats :). Den tog alltför snabbt slut. Hälsosam och näringsrik. Servera gärna tillsammans med quinoa och lime. 

A curry quite to my taste. My first thought when I ate it was that I should have made double batch :). Healthy and nutritious. Serve with quinoa and lime.


Chickpea-Spinach Curry

1 onion, grated
1 cm piece of fresh ginger, peeled and grated
1 tbsp oil
1 can of chickpeas, rinsed and drained
0,5 vegetable stock cube
1 tbsp curry powder
0,5 tsp of ground turmeric
1,5 dl tomato sauce
a handful fresh spinach
a pinch of brown sugar
salt
sambal oelek
2-2,5 dl water
2-3 tbsp coconut milk

lime for serving

Pour the oil to a large fry pan and add the onion and ginger. Saute until fragrant about 5 minutes. Add the curry powder. Saute the curry powder, being careful not to burn it. Add the chickpeas, tomato sauce, brown sugar, spinach, turmeric, stock cube salt and water. Bring to a boil. Let simmer for about 10-15 minutes on very low heat. At the end of the cooking, stir in the coconut milk. Serve with a squeeze of lime and quinoa.


Kikärt-Spenat Curry

1 lök, riven
1 cm färsk ingefära, skalad och riven
1 msk olja
1 burk kikärtor, sköljda och avrunna
0,5 grönsaksbuljongkub
1 msk curry
0,5 tsk mald gurkmeja
1,5 dl tomatsås
en handfull färsk spenat
en nypa farinsocker
salt
sambal oelek
2-2,5 dl vatten
2-3 msk kokosmjölk

lime för servering

Häll oljan i en stor stekpanna och tillsätt löken och ingefäran. Fräs tills doftande cirka 5 minuter. Tillsätt curry och stek försiktigt så att den inte bränns vid. Tillsätt kikärtor, tomatsås, farinsocker, spenat, gurkmeja, buljongtärning, salt och vatten. Koka upp. Låt sjuda i ca 15 minuter på mycket låg värme. I slutet av tillagningen, rör i kokosmjölk. Servera med lite pressad lime och quinoa.