Idag bjuder jag på en god och smakrik paj som innehåller spenat, kronärtskocka och soltorkad tomat. Jag bakade min i en brödform, men ta en rund form om du vill. Det här är en god bjudmat.

Today, I giving you a recipe for a good and tasty quiche that contains spinach, artichoke and sundried tomato. I baked mine in a loaf pan, but use a round dish if you want. This is good to serve at a buffet.


Spenat-Kronärtskockapaj

3,5 dl mjöl (fullkorns- och rågmjöl)
1 dl yoghurt
3 msk olja
3 msk mjölk/vatten
0,5 tsk salt

1 burk kronärtskocka
2 nävar färsk spenat
soltorkad tomat, hackad
lök, hackad fint
vitlök, hackad fint
2 ägg
2 dl sojagrädde
1 dl riven ost
salt
peppar

Blanda alla ingredienser till pajbotten. Tryck degen i en pajform och ställ åt sidan. Hacka spenaten och kronärstskockorna och blanda dem tillsammans med den soltorkade tomaten, löken och vitlöken. Fyll botten med blandningen. Blanda ägg, grädde och ost. Krydda. Häll över fyllningen och grädda i 200 graders ugn ca 30 minuter.

 

Spinach-Artichoke Quiche

3.5 dl flour (wholemeal and rye flour)
1 dl yogurt
3 tbsp oil
3 tbsp milk / water
0,5 tsp salt

1 can of artichoke
2 handfuls of fresh spinach
sundried tomatoes, chopped
onion, chopped finely
garlic, chopped finely
2 eggs
2 dl soy cream
1 dl grated cheese
salt
pepper

Mix all the ingredients for the pie crust. Press the dough into a pie dish and set aside. Chop the spinach and artichokes and mix them together with the sundried tomato, onion and garlic. Fill the crust with the mixture. Mix the eggs, cream and cheese. Season to taste. Pour over the filling and bake in 200 degree oven for about 30 minutes.