Att fylla filodeg med olika fyllningar är gott och passar bra som en del av plockmat. Här får ni ett gott recept på filodeg fylld med ost och ägg.

To fill filo pastry with various fillings are good and goes well as part of finger foods. Here you have a good recipe for filo pastry filled with cheese and eggs.


Feta-ägg filorullar

filodeg
fetaost
hårdkokta ägg, hackad
persilja, hackad
rödlök, hackad
färsk dill, hackad
salt
peppar

Mosa fetaost med en gaffel, hacka äggen. Blanda ost, ägg, persilja, lök, dill, salt och peppar. Värm ugnen till 175C. Ta ett ark filodeg och pensla med smält smör, lägg på ett till ark och pensla med smör. Lägg fyllning uppe i ena ändan och rulla ihop, vik in hörnen medan du rullar.  Placera skarven nedåt på en bakplåt. Pensla filorullarna med smör. Grädda ca 30 min eller tills de är gyllenebruna.

 

Feta-Egg Filo Rolls

filo pastry
feta cheese
hard boiled eggs, chopped
parsley, chopped
red onion, chopped
fresh dill, chopped
salt
pepper

Mash the feta cheese with a fork, chop the eggs. Mix cheese, egg, parsley, onion, dill, salt and pepper. Preheat oven to 175C. Take a sheet of phyllo and brush with melted butter, add another sheet and brush with butter. Put filling up at one end of the filo pastry and roll up, fold the corners while you roll. Place seam side down on a baking sheet. Brush the filo rolls with butter. Bake about 30 minutes or until golden brown.