En färggrann pastalåda med bl.a. rivna morötter och rödbeta. 

A colorful pasta dish with grated carrots and beetroot.


Pastalåda

4 dl kokt pasta
2 dl sojakross
2 dl varm grönsaksbuljong
2 msk salsasås
2 msk ketchup
1-2 msk senap
basilika
oregano
salt
peppar

2 lökar
1 vitlöksklyfta
2 morötter, rivna
1 rödbeta, riven
salt
peppar

2 ägg
3-4 dl mjölk
0,5 tsk salt
riven ost

Koka pastan enligt förpackningens anvisningar. Häll den varma buljongen över sojan och låt stå 10 minuter. Krydda med salsa, ketchup, senap, salt, peppar, basilika och oregano.
Skala och riv morötterna och rödbetan. Skala och hacka lök och vitlök. Stek lök och vitlök en stund och tillsätt sedan de rivna morötterna och rödbetan och stek ytterligare en stund. Krydda.
Blanda ägg med mjölk och salt. I en ugnsform blanda pasta, soya och lök-morotsblandningen och häll på äggstanningen. Strö på riven ost. Grädda i 225 graders ugn ca 30-40 minuter.



Pasta Casserole

4 dl cooked pasta
2 dl textured soy protein
2 dl hot vegetable stock
2 tbsp salsa sauce
2 tbsp ketchup
1-2 tbsp mustard
basil
oregano
salt
pepper

2 onions
1 clove of garlic
2 carrots, grated
1 beetroot, grated
salt
pepper

2 eggs
3-4 dl milk
0,5 tsp salt
grated cheese

Cook the pasta according to package directions. Pour the hot broth over the textured soy and let stand for 10 minutes. Season with salsa, ketchup, mustard, salt, pepper, basil and oregano.
Peel and grate the carrots and beetroot. Peel and chop the onion and garlic. Fry onion and garlic for a while, then add the grated carrots and beetroot, fry for a while. Spice.
Mix eggs with milk and salt. In a baking dish mix the pasta, soy and onion-carrot mixture and pour on the egg-milk mixture. Sprinkle with grated cheese. Bake in 225 degrees for 30-40 minutes.