These
are quick to make and I used chickpea flour to increase the protein content.
They taste best freshly made with butter that melts on the bread.
Havretunnbröd
2,5 dl kokande
vatten
1,5 dl rågflingor
1,5 dl havregryn
0,5-0,75 dl
kikärtsmjöl / vetemjöl
Koka vatten och
häll vattnet över grynen och saltet. Låt svalna. Blanda i mjöl lite i taget och
rör om. Forma degen till bollar och platta ut dem tunna med hjälp av mjölade
händer. Nagga med en gaffel och grädda i 250 grader ca 10-12 minuter.
Oat
Flatbread
2,5
dl boiling water
1,5
dl rye flakes
1,5
dl oatmeal
0,5-0,75
dl chickpea flour / wheat flour
Boil
water and pour water over the rye flakes, oatmeal and salt. Allow to cool. Mix
in flour a little at a time and stir. Shape the dough into balls and press them
thin using floured hands. Prick with a fork and bake at 250 degrees for 10-12
minutes.
12 Comments
Havretunnbröd låter jättegott!! :)
ReplyDeleteHoppas du får en fortsatt fin Tisdag
Spännande och låter mycket gott!
ReplyDeletewow intressant må ja säga,börjat en bättre livstil nu så protein behövs verkligen.
ReplyDeleteTack! Protein är bra att få i sig :)
DeleteLät intressant och väldigt gott.
ReplyDeleteTack, jag kände en värmande vind komma när jag läste din kommentar :-) Ska strax promenera till jobbet, men idag är bara 6 minus så det är är ju inget ;-)
Ha en härlig dag!
Kram
Tack! Minus 6 är bra och kan kännas riktigt skönt! Kram
DeleteÅh gud, jag dör! Älskarälskarälskar havre, kan nästan äta havreflingor naturellt med sked, haha. Detta låter som ett bröd helt i min smak!
ReplyDeleteHaha, du är rolig du!
DeleteLåter spännande! Nybakat bröd med smältande smör är ju bland det godaste... och att de går snabbt att göra är ju också ett plus=)
ReplyDeleteJa, precis!
DeleteVi har verkligen fallit för att baka egna kex och liknande, så detta låter väldigt intressant!
ReplyDeleteJag borde också baka saltiga kex!
Delete