Amaretti är det italienska namnet för
mandelbiskvier, som betyder "liten besk sak". Skarp och krispigt på
utsidan och mjuk inuti, dessa cookies har sitt ursprung i Venedig, under
renässansen.
Amaretti is the Italian name for
macaroons, which means "little bitter things." Crisp and crunchy on
the outside and soft inside, these cookies originated in Venice during the
Renaissance period.
Amaretti Cookies
125 g almond, ground
2,4 dl sugar
2 egg whites
0,5 tsp vanilla
2 drops almond essence
almond for decorating
Combine all the ingredients, except the almond for decoration, and mix
well. Allow mixture to stand for 5 minutes. Drop teaspoonful of batter on
lightly greased parchment paper and add one almond on each cookie, bake at 180
degrees for 12-15 minutes.
Amaretti Cookies
125 g mandel, mald
2,4 dl socker
2 äggvitor
0,5 tsk vanilj
2 droppar mandel essans
mandel till dekoration
Blanda alla ingredienser, förutom mandel till dekoration, väl och låt stå 5
minuter. Skeda teskedsstora högar på lätt smörjat bakplåtspapper och lägg en
mandel på varje cookie. Grädda i 180 grader 12-15 minuter.
9 Comments
Ser så goda ut, mald mandel samma som vid macarons. Smakar det likadant? Önskar dig en fin helg, kram!
ReplyDeleteLite samma smak men ändå inte :) Här vispas inte äggvitorna till skum som i macarons. Ha det bra, kram!
ReplyDeleteÅh om de smakar samma sak så låter de mycket bättre att göra
ReplyDeletedessa.aldrig testat dessa dock har jag sett dom här och där
Kanske inte helt samma smak, men lättare att baka än macarons :)
Deletelåter gott! ta gärna en kik på min blogg bland tårtor och cupcakes! www.mammastartor.blogg.se
ReplyDeleteTack. Jag skall kika in hos dig :)
DeleteVad fina dina kakor blev! Jag är verkligen dålig på kakaor. haha! De blir alltid olika stora osv ;P
ReplyDeleteJamen jag som älskar mandelkakor borde älska dom där! det blev inga mandelflarn i jul heller så jag kanskeska unna mig en god januarikaka?
ReplyDeleteJa, det skall du :)
Delete