En barndomsfavorit, som mamma gjorde ofta när jag och min syster var små. Då med lingon. I Singapore är det svårt att få tag på lingon, så det fick bli gröt på tranbär istället. Så gott!

A childhood favorite, my mum used to make for my sister and me when we were small. Back then with lingonberries. In Singapore it's not easy to get hold on lingonberries, so I made the porridge with cranberries. So delicious!


Vispgröt

ca 4 dl tranbär/lingon
8 dl vatten
1 dl socker
1,5 dl mannagryn
en nypa salt

Koka bär och vatten ca 10 minuter. Sila bären och få bort skalen, om du vill ha en slätare gröt. Tillsätt socker och en nypa salt och koka upp. Vispa mannagrynen i den kokande saften och koka försiktigt under omrörning ca 10 minuter. Låt svalna lite och vispa sedan med elvisp fluffigt. Äts varm eller kall med mjölk och socker.


Whipped Cranberry Porridge

about 4 dl cranberry / lingonberry
8 dl water
1 dl sugar
1,5 dl semolina
a pinch of salt

Boil berries and water for 10 minutes. Strain the berries and remove the shells, if you want a smoother porridge. Add sugar and a pinch of salt and bring to a boil. Whisk semolina into the boiling juice and cook gently, stirring occasionally for 10 minutes. Let cool slightly and then beat with electric mixer until fluffy. Eat warm or cold with sugar and milk.