Do you bake bread for Christmas? This one has a lovely color and a rich taste of red beet!
Bröd
med rödbeta
1
dl rödbetspuré (ugnsrostad, mosad)
1,5
dl vatten
1
tsk salt
1
tsk torrjäst
2
msk linfrön
1
dl havregryn
1
dl bovete
3-4
dl brödmjöl
Värm
vatten till 42 grader. Blanda i salt, bovete, havregryn, linfrön och torrjäst.
Rör om för hand eller med maskin. Blanda i brödmjöl en dl i taget tills degen
är slät och fast. Låt jäsa övertäckt 1h. Knåda degen och forma till ett runt
bröd. Värm ugnen till 225 grader och grädda brödet ca 20-30 minuter.
Bread
with Beetroot
1
dl beetroot (roasted, mashed)
1,5
dl water
1
tsp salt
1
tsp dry yeast
2
tsp of flaxseed
1
dl rolled oats
1
dl buckwheat
3-4
dl bread flour
Heat
water to 42 degrees. Mix in salt, buckwheat, oats, flaxseed and dry yeast. Stir
by hand or by machine. Mix the bread flour a dl at a time until dough is smooth
and firm. Let rise for 1 hour covered. Knead the dough and shape into a round
bread. Preheat oven to 225 degrees and bake the bread for about 20-30 minutes.
11 Comments
Hej! älskar färgen på limpan =)
ReplyDeleteKramkram
vilken härlig fäeg på brödet ! :)
ReplyDeletePassar ju perfekt nu till jul.
Jadå, har bakat vörtbröd som finns på bloggen nu!
ReplyDeleteDetta bröd har en jättefin härligt julig färg! :)
How pretty and fun! Looks like a "girls" bread! :)!
ReplyDeleteVardaxlyx: Tack :)
ReplyDeleteJenny: Ja, precis!
Amy: Låter gott med vörtbröd. Det har jag aldrig bakat.
TCSF: Yes, you are so right :)
Vilket fint bröd! På första bilden tyckte jag det såg ut som en kula glass :)
ReplyDeleteWow - it looks amazing! I bet it tasted amazing too!
ReplyDeleteJag blir helt kär! Jag som älskar rosa och så visar du upp finaste brödet!
ReplyDeleteåh vad det ser gott ut :D
ReplyDeleteMMMMMMMM,..I have made your tasty beet, oats & buckwheat bread & it tasted amazing & just superb too! :)
ReplyDeleteEmma: :) Tack!
ReplyDeleteRuth: Thanks, and yes, the taste was great!
Remsan: Tack, snälla du!
sandra: Tack :)
sophie: You made me just so glad, thanks!