Now it's time to start thinking of Christmas candy :) If you like peanuts, you will love these! I made some i red color, by adding red food color into melted white chocolate.
Jordnötspraliner
2,5 dl florsocker
8 msk jordnötssmör
2 tbsp osaltat smör, rumstemperatur
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
1 dl choklad, smält
I en skål blanda jordnötssmör, smör,
vanilj och salt med en träslev tills allt är blandats. Tillsätt sedan florsocker.
Forma till bollar och ställ i kylskåpet 1h. Smält choklad och doppa bollarna i
chokladen. Lägg dem på en bakplåtspapperklädd tallrik och dekorera om så
önskas. Låt svalna.
Peanut Pralines
2,5 dl powdered sugar
8 tbsp peanut butter
2 tbsp unsalted butter, room temperature
1 tsp vanilla
a pinch of salt
1 dl chocolate, melted
In a bowl mix the peanut butter, butter,
vanilla and salt with a wooden spoon until well blended. Add the powdered
sugar. Shape into balls and place in refrigerator 1 hour. Melt chocolate and
dip balls into chocolate. Place them on a parchment paper covered plate and
decorate if desired. Allow to cool.
9 Comments
What perfect treats for the cookie tray. Your family and guests will be thrilled. I hope you have a good weekend. Blessings...Mary
ReplyDeleteMums vad dom ser goda ut! Jordnötssmör har blivit en favorit på sistone, måste nog börja använda det mera till bakning också.
ReplyDeleteÅåå dessa ska jag nog testa att göra! Blir ju att göra godis i julklappar =)
ReplyDeleteoj lät ju både gott o smidigt! Måste provas.
ReplyDeleteTack för titten förrut oxå.
//Veronica
Mary: Thanks, yes these are really a nice treat!
ReplyDeleteTove: Ja, det passar bra i bakverk!
Bullmamman: Roligt, hoppas du gillar dem!
Veronica: Tack och hoppas du tycker om dem om du testar att göra!
Oh yum, de här låter lovande! De ska helt klart upp på min lista över sådant jag vill prova till jul :D
ReplyDeleteAlexandra: Roligt!!
ReplyDeleteGillar, gillar detta recept! Ska nog ta och testa den!
ReplyDeleteKul :)
Delete