En favorit bland julgodiset. Len och mjuk fudge som smälter i munnen. Man kan blanda pepparkakskrydda i smeten också om man vill, men pepparkakorna ger nog en tillräcklig smak enligt mig.

A favorite Christmas candy. Smooth and soft, and it melts in your mouth. You can mix gingerbread spices in the batter if you like, but I think the gingerbreads provide enough sufficient taste for me.


Pepparkaksfudge

300 g vit choklad
0,5 burk kondenserad mjölk
1 msk smör
nypa salt
4 msk marshmallow fluff
pepparkakor, i bitar

Lägg smörat bakplåtspapper i en form, ca 25x25cm. Fyll formens botten med pepparkakssmul. Blanda choklad, kondenserad mjölk, smör och salt i en kastrull. Värm upp sakta tills chokladen smält och allt är slätt. Ta bort från värmen och blanda i marshmallow fluff. Häll i formen och strö på mera pepparkakor. Tryck pepparkaksbitarna in en aning i smeten. Ställ kallt, gärna över natten.



Gingerbread Fudge

300 g white chocolate
0,5 can condensed milk
1 tbsp butter
pinch of salt
4 tbsp marshmallow fluff
gingerbread, pieces

Place buttered parchment paper in a form, about 25x25cm. Fill the bottom with gingerbread pieces. Combine chocolate, condensed milk, butter and salt in a saucepan. Heat gently until the chocolate is melted and everything is smooth. Remove from heat and stir in marshmallow fluff. Pour into the form and sprinkle on more gingerbread. Press gingerbread a little into the mixture. Chill, preferably overnight.