Pumpabröd
1,5 dl vatten/mjölk
1 tsk torrjäst
1,5 dl pumpapuré
1 tsk salt
1 msk sirap
1 msk olja
2 dl vetemjöl
2 dl bovete
1 dl råghavregryn
Värm vätskan till 42
grader. Blanda i pumpa, salt, sirap,
olja, torrjäst, havregryn och mjöl lite i taget. Knåda väl eller använd maskin.
Tillätt mjöl efterhand, tills degen lossnar från kanterna, men är fortfarande
lös. Låt jäsa övertäckt 1h.
Forma till en
limpa/rund och lägg på bakplåtspappersklädd plåt. Låt jäsa 30 minuter. Strö på
eventuellt pumpafrön och grädda i 200 grader ca 25 minuter.
Pumpkin Bread
1,5 dl water / milk
1 tsp dry yeast
1,5 dl pumpkin puree
1 tsp salt
1 tbsp syrup
1 tbsp oil
2 dl flour
2 dl buckwheat
1 dl rye flakes
Bring the liquid to 42 degrees. Mix in
pumpkin, salt, syrup, oil, dry yeast, rye flakes and flour a little at a time.
Knead well, or use a machine. Add flour gradually, until the dough comes off
the edges, but is still loose. Let rise for 1 hour covered.
2 Comments
Vilket vackert bröd. Låter väldigt gott också.
ReplyDeleteRemsan: Tack!!
ReplyDelete