Jag fick äran att göra smörgåstårtor till Svenska skolföreningens årliga styrelsemöte i Singapore. Jag valde att laga en vegetarisk smörgåstårta.

I was honored to make sandwich cakes for the Swedish School Association's annual meeting in Singapore. I chose to make a vegetarian sandwich cake.


Medelhavsinspirerad smörgåstårta
40 personer (2 tårtor)

ca 100 skivor bröd
400 g feta
2 lök
3 dl rucola
4 paprika
400 g soltorkad tomat
200 g crème fraiche
400 g philadelphiaost
svartpeppar

2 gurka
3 vitlöksklyftor
200 g crème fraiche
400 g philadelphiaost

0,5 dl citronjuice
1,5 dl vatten

600 g philadelphiaost
mjölk

körsbärstomater
feta
oliver
ärtskott

Börja med att laga rörorna till fyllningen. Skär lök, paprika, rucola i mindre bitar och lägg i en stor skål. Smula ner fetan och blanda i crème fraiche och färskost. Blanda väl och ha i svartpeppar. Strimla soltorkade tomaterna.
I en annan skål, blanda crème fraiche, färskost, pressad vitlök och riven och avrunnen gurka.

Blanda citronjuice med vatten.

Skär kanterna av brödet. Lägg 3x3 (9 brödskivor) bröd bredvid varandra och fukta med citronblandningen, ha på fetaröran och överst de strimlade tomaterna. Lägg på mera brödskivor och fukta. Lägg på gurkröran. Fortsätt med båda rörona ett varv till och avsluta med bröd. Plasta in tårtan med plastfolie och lägg på en bricka/skärbräda och en liten tyngd ovanpå tårtan och ställ i kylskåp över natten.

Blanda färskost med mjölk så du får en lätt bredbar massa. Bred på smörgåstårtan och dekorera.



Mediteranean inspired Sandwich Cake
40 persons (2 cakes)

about 100 slices of bread
400 g feta
2 onion
3 dl rucola
4 red bell pepper
400 g sundried tomato
200 g crème fraiche
400 g philadelphia cheese
black pepper

2 cucumber
3 cloves of garlic
200 g crème fraiche
400 g philadelphia cheese

0,5 dl lemon juice
1,5-2 dl water

600 g philadelphia cheese
milk

cherry tomatoes
feta
olives
pea sprouts

Start by making the fillings. Cut the onions, peppers, rucola into small pieces and place in a large bowl. Crumble feta and mix in crème fraiche and cream cheese. Mix well and add some black pepper. Shred the sundried tomatoes.
In another bowl, mix crème fraiche, cream cheese, crushed garlic and grated and drained cucumber.

Mix lemon juice with water.

Cut the edges off the bread. Add 3x3 (9 slices of bread) bread next to each other and moisten with lemon mixture, spread with feta mixture and on the top shredded tomatoes. Add on 9 more slices of bread and moisten. Spread on cucumber mixture. Continue with both mixtures once more. Finish with a layer of bread. Wrap the cake in cling film and place a tray/cutting board and a small weight on top of the cake and refrigerate overnight.

Mix cream cheese with milk so you get a spreadable mixture. Spread on sandwich cake and decorate.


Packat och klart! 
Packed and ready!