Salsa-zucchini-sojafärspaj
1 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1 dl fullkornsmjöl
½ tsk bakpulver
½ tsk salt
½ dl smält margarin
½ dl kvarg
½ dl vatten
1 dl sojakross
1 dl hett vatten
¼ vegetarisk buljongtärning
riven zucchini
2-3 msk taco salsasås
1 msk tomatpuré
1 tsp senap
oliver
salt
basilika
crème fraiche
ört-färskost
riven ost
mjölk
salt
svartpeppar
Blanda de torra ingredienserna och rör i
margarin, kvarg och vatten. Tryck degen i en form och nagga botten med en
gaffel. Förgrädda pajskalet i 200 grader 10 minuter.
Koka vattnet och häll över sojakrosset och
buljontärningen. Låt stå 5 minuter. Blanda i salsa, zucchini, tomatpuré, senap,
oliver och kryddor enligt smak. I en annan skål, blanda crème fraiche, ost,
mjölk, salt och peppar. Häll salsan i det förgräddade pajskalet och sedan crème
fraiche blandningen på. Grädda i 200 grader ca 20 minuter.
Salsa-Zucchini-Soy Mince Quiche
1 dl flour
1 dl oatmeal
1 dl whole meal
flour
½ tsp baking powder
½ tsp salt
½ dl melted margarine
½ dl quark
½ dl water
1 dl soy mince
1 dl hot water
¼ veg. stock cube
grated zucchini
2-3 tbsp taco salsa sauce
1 tbsp tomato paste
1 tsp mustard
olives
salt
basil
crème fraiche
herb cream cheese
grated cheese
milk
salt
black pepper
Mix the dry ingredients and stir in margarine, quark and water. Press
the dough into a mold and pick the dough with a fork. Pre-bake pie crust at 200
degrees for 10 minutes.
Boil water and pour over the soy mince and stock cube.
Let stand 5 minutes. Mix in salsa, zucchini, tomato paste, mustard, olives and
spices to taste. In another bowl, mix crème fraiche, cheese, milk, salt and
pepper. Pour salsa in the pre-baked pie shell and then cream fraiche mixture on
top. Bake at 200 degrees about 20 minutes.
6 Comments
Vad spännande! Som tacopaj nästan, fast det låter godare med den botten som du använde här - kul med bakpulver i!
ReplyDeleteOch tack för din fina kommentar, härligt att du hittade till mig trots adressbytet <3
Låter riktigt gott, lite omväxling till alla vanliga matpajer.
ReplyDeleteLåter himla gott :-)
ReplyDeleteThe perfect breakfast, or lunch, or dinner.
ReplyDeleteAlexandra: Ja, nästan :)
ReplyDeleteMårtenssons kök: Tack :)
Cupcakesfluffan: Tack!
Pam: Exactly :)
Detta gillar jag! :D
ReplyDelete