De här muffinsen är bra att ta med på picknick, lika goda varma som kalla!

These muffins are good to take along on picnics, equally good warm or cold!


Muffins med soltorkad tomat och feta

5 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1 tsk bakpulver
2 tsk basilika
½ tsk salt
2 ägg
3 dl gräddfil
2 msk olivolja
100 g tärnad fetaost
2-3 msk soltorkad tomatpesto
oliver efter smak


Sätt ugnen på 225 grader.Rör ihop mjöl, havregryn, bakpulver, basilika och salt.
Vispa äggen lätt och blanda med gräddfil, soltorkad tomat och olivolja.
Rör ihop allt till en smet. Fördela smeten i pappersformar placerade i en muffinsplåt. Tryck ner bitar av fetaost och oliver i muffinsen. Grädda i mitten av ugnen i 20-25 minuter.


Muffin with sun dried Tomato and Feta

5 dl flour
1 dl rolled oats
1 tsp baking powder
2 tsp basil
½ tsp salt
2 eggs
3 dl sour cream
3 tbsp olive oil
100 g crumbled feta cheese
sun dried tomato pesto

Preheat the oven to 225 degrees. Stir together flour, oatmeal, baking powder, basil and salt.
Beat eggs slightly and mix with sour cream, pesto and olive oil. Stir it all together into a batter. Divide batter into paper cups placed in a muffin tin. Press pieces of feta cheese and olives in muffins. Bake in middle of oven for 20-25 minutes.