Ibland är det gott att äta något smått saltigt framför tv:n eller ute på terassen en varm sommarkväll. Tortillachips med hummus passar mycket bra ihop. De tortillachips vi åt hade smak av spenat & vitlök, rödbeta, lök & morot och tomat & sesam. De var dessutom organiska, glutenfria och utan transfetter.


Sometimes it's nice to eat some snacks in front of the TV or on the patio on a hot summer evening. Tortilla chips with hummus fit together very well. The tortilla chips we ate had a taste of spinach & garlic, beetroot, onion & carrot and tomato & sesame. They were also organic, gluten-free and without trans fats.



Hummus

2 burkar kikärter
1 dl tahini
2 vitlöksklyftor
2 tsk spiskummin
citronsaft av en citron
3 msk olivolja
salt och peppar
        
Blanda alla ingredienser i en blender till en slät massa. Tillsätt vatten om smeten känns för tjock. Salta och peppra. Låt stå i kylen några timmar eller över natten innan servering. Dekorera med olivolja och cayennepeppar.


Hummus

2 cans chickpeas
1 dl tahini
2 garlic cloves
2 tsp jeera
lemon juice from one lemon
3 tbsp olive oil
salt och pepper
        
Mix all ingredients in a blender to a smooth paste. Add water if mixture seems too thick. Add salt and pepper. Let stand in refrigerator several hours or overnight before serving. Garnish with olive oil and cayenne pepper.