En saftig och söt bakelse med papaya. Så god att jag gärna bakar den snart igen!
A moist and sweet cake with papaya. So good that I will bake it again soon!


Papaya Bakelse

4,5 dl vetemjöl
3/4 tsk bikarbonat
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel
100 g smör eller margarin
3,5 dl socker
2 ägg
2,5 dl mosad papaya
4 msk yoghurt

papaya (skivad)
florsocker
Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat, kanel, vaniljsocker och salt. Rör smör och socker pösigt. Vispa i ett ägg i taget i blandningen. Mosa papaya och blanda i yoghurten. Tillsätt mjölblandningen och papayablandningen i smörblandningen. Rör tills smeten är jämn.
Grädda i en smord form i ugn, 175 grader i ca 30 min. Man kan även grädda smeten i muffinsformar, då är gräddningstiden kortare.

När kakan/muffinsen svalnat strör du över florsocker och dekorerar med papayaskivor.
Papaya Cake
4,5 dl flour
3/4 tsp bicarbonate
0,5 tsp baking powder
0,5 tsp salt
1 tsp vanilla sugar
1 tsp cinnamon
100 g butter
3,5 dl sugar
2 egg
2,5 dl mashed papaya
4 tbsp yoghurt

papaya, cut into slices
icing sugar
Mix flour, baking powder, baking soda, cinnamon, vanilla sugar and salt. Cream butter and sugar until fluffy. Beat in eggs one at a time in the mixture. Mash papaya and mix in the yogurt. Add flour mixture and papaya mixture into butter mixture. Stir until batter is smooth.
Bake in a greased dish in the oven, 175 degrees for about 30 min. You can also bake the batter in muffin cups, then the cooking time is shorter.

When the cake / cupcakes are cooled, sprinkle with icing sugar and decorate with papaya slices.