Banankaka
75 g smör
2 1/2 dl socker
2 msk mjölk
1/4 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 mogna bananer
100 g mörk/vit choklad
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
Smält fettet, låt svalna. Blanda det med socker, mjölk,
salt, vaniljsocker. Dela äggen och blanda i gulorna. Mosa bananerna och blanda
ner dem i smeten. Hacka blockchokladen. Blanda ihop mjöl, blockchoklad och
bikarbonat och vänd ner i smeten. Vispa till sist vitorna till hårt skum och
vänd ner dem. Häll blandningen i väl smord, bröad form med löstagbar botten, ca
24 cm i diameter. Grädda i 30-40 minuter, 175°C. Den ska vara knappt klar i
mitten för att bli extra saftig. Servera kakan helt kall med en klick grädde
eller en kula vaniljglass.
Banana Cake
75 g butter
2 1/2 dl sugar
2 tbsp milk
1/4 tsp salt
1 tsp vanilla sugar
2 egg
2 ripe bananas
100 g dark/white chocolate
2 1/2 dl flour
1 tsp bicarbonate
2 Comments
Tästä kakusta tuli uusi lemppari, Kimkin piti. Hieno blogi, paljon hyviä reseptejä testattavaksi. Jenni
ReplyDeleteMoi Jenni
ReplyDeleteKiva, että löysit tänne ja kiitos kehuista :)