Makaroner och ost
Inte kanske den
mest näringsrika maten, men när du använder dig av spenat och tomat blir det
mycket bättre. Nästan hälsosamt.
4 portioner
250 g makaroni
pasta
175 g spenat
200 g tomater
50 g smör
50 g vetemjöl
600 ml mjölk
1 nypa cayenne
peppar
175 g Cheddar
ost, riven
salt och malen
svartpeppar
Koka makaroner
enligt anvisning. Tvätta spenaten och hacka grovt. Placera i en stor kastrull
och koka under omrörning, tills den har mjuknat. Skär tomaterna. Sätt ugnen på
200C. Smält smöret i en stor kastrull. Rör i mjöl med träslev och koka under omrörning,
i 1 minut. Tillsätt lite av mjölken i gången, rör väl tills slät. Rör i cayennepeppar,
100g av osten och de avrunna makaronerna. Smaka av. I en lätt smord stor
ugnsfast form lägg hälften av makaroniblandningen. Täck med spenat. Lägg i de
skivade tomaterna följt av den återstående makaroni blandningen. Strö över
resterande ost och baka i ugnen i 15-20 minuter tills osten är gyllene och
bubblar.
Macaroni-Cheese
Layer
Propably not the
most nutritious food, but by adding spinach and tomato it gets better. Almost
healthy.
Serves 4
250 g macaroni
pasta
175 g spinach
200 g tomatoes
50 g butter
50 g plain flour
600 ml milk
1 pinch cayenne
pepper
175 g mature
Cheddar cheese, grated
salt and ground
black pepper
Bring a large pan
of water to the boil and cook the macaroni according to instructions. Drain. Wash the spinach
and roughly chop. Place in a large saucepan and cook, stirring, until it has
wilted. Slice the tomatoes. Preheat the oven
to 200C. Melt the butter in a large saucepan. Stir in the flour with wooden
spoon and cook, stirring, for 1 minute. Add about ¼ of the milk, stirring well
until smooth. Add the milk in this way untill it has all been incorporated and
you have a smooth sauce. Stir in the
cayenne pepper, 100g of the cheese and the drained macaroni. Season to taste. In a lightly greased large ovenproof dish spoon half of the macaroni
mixture. Cover with spinach. Add the sliced tomatoes followed by the remaining
macaroni mixture. Sprinkle with the remaining cheese and bake in the oven for
15-20 minutes until the cheese is golden and bubbling.
2 Comments
Såg farligt gott ut! Har faktiskt velat göra just "Mac&Cheese" men aldrig kommit till skott. Får bli ändring på det..
ReplyDeleteTack MInna! Den var mycket god och krämig och det passade bra att ha med spenat och tomat. Det finns en hel del olika versioner :) Lycka till!
ReplyDelete