Deepavali är ljusets högtid och den pågår under fem dagar kring nymånedagen i den hinduiska månaden kartika. Högtiden infaller i slutet av oktober eller början av november och är en av Indiens viktigaste högtider.

I Singapore är Deepavali en helgdag och i Little India distriktet tänder man ljus, har basarer, konserter och parader. Släktingar hälsar på varandra, de delar med sig av presenter och olika maträtter serveras. De sjunger och dansar tillsammans.


Deepavali is popularly known as the festival of lights. It is an important five-day festival in Hinduism, Sikhism and Jainism, occurring between mid-October and mid-November. Deepavali is celebrated with families performing traditional activities together in their homes. During Deepavali celebrants wear new clothes and share sweets and snacks with family members and friends.

In Singapore, the festival is a gazetted public holiday. It is typically marked by a light-up in the Little India district, the heart of the Indian community. Apart from the light-up, other activities such as bazaars, exhibitions, parades and concerts will also take place in Little India.





Indiska sötsaker är kända som "Mithai". De innehåller vanligen mycket socker, mjölk och kondenserad mjölk. De är sötare än västerländska sötsaker och efterrätter och mäktigare eftersom de är gjorda främst av ghee, som är skirat smör. Glad Deepavali!

Indian sweets are known as 'Mithai'. They rely heavily on sugar, milk and condensed milk and frying, however the bases of the sweets vary by region. They are more intense and sweeter than western sweets and desserts and quite a bit heavier since they're made mainly in Ghee which is clarified butter. Happy Deepavali!